bio

De naam 'Get Ready!' klinkt zo goed als niemand meer onbekend in de oren. De groep, die in 1995 werd opgericht, was in de jaren '90 Vlaanderens populairste boyband. Jimmy , Glenn , Koen en J.M. scoorden vanaf hun eerste single 'Diep' de ene hit na de andere. De jongens lieten over gans Vlaanderen duizenden meisjesharten sneller slaan en hadden een fanclub die op het hoogtepunt meer dan 15000 leden telde. Hun singles en full-cd's werden erg gesmaakt, awards en gouden en platina platen werden massaal binnen gehaald en dat ze een serieuze popgroep waren, bleek nog maar eens te meer toen Vlaanderens' trots Will Tura hen vroeg om samen met hem een nummer te brengen in Vorst Nationaal. Zelfs Michael Jackson deed beroep op Get Ready! om het voorprogramma te verzorgen van zijn eigen concert in Oostende. Ook Petra, Liliane St. Pierre en Plastic Bertrand gingen met succes met de jongens in zee.De groep zelf liet Vorst Nationaal eenmaal en de Ancienne Belgique tweemaal vollopen.Get Ready! is steeds vernieuwend gebleven.

In '98 brachten ze bijvoorbeeld samen met Robert Groslot's Innovocento 'Requiem '98' uit. Ondersteund door het 115-koppige koor Fine Fleur toonde Get Ready! meer te zijn dan zomaar een boyband. De jongens waren waardige artiesten waar men niet omheen kon.Door het grote succes in Vlaanderen bracht de groep in '99 de Engelstalige full-cd 'The Mission' uit. Deze werd geregisseerd door niemand minder dan Phil Harding, dé man achter Boyzone en East 17. Deze full-cd opende de deuren naar het buitenland: Azië, met daarin onder andere Indonesie, Maleisië, Singapore, Thailand, en Zuid-Amerika: met Chili, Argentinie, Mexico en Brazilië: overal kenden ze succes, met soms hysteriche gevolgen. Het maandenlange toeren in het buitenland eiste echter zijn tol en uitgeput besloten de jongens in 2000 een pauze in te lassen. In 2004 werd er echter een nieuwe full cd ‘incognito’ met de hit ‘kom nu maar’ en een duet met Amanda Lear uitgebracht: 'Beats of love' . De single ‘Jaleo’ werd in 2007 de laatste single van de groep en het definitieve einde werd aangekondigd.

In 2016 zou het 20 jarig bestaan gevierd worden met een jubileum concert en single met de originele leden , maar al gauw werd duidelijk dat de groep, zoals hij ooit begonnen was, méér wou. Met 'Feniks' en de daaropvolgende cd’s XXI en THERAPY , pakten Jimmy, Koen, Glenn en J.M. met succes de draad weer op.
Om het 25-jarig jubileum van de groep te vieren, werd de full cd 'Samen – 25 jaar Get Ready!' (Nr 6 in Ultratop 50)uitgebracht .
Het is geleden sinds de optredens in Vorst Nationaal in '97 en Ancienne Belgique in '98 dat Get Ready! met live band op het podium stond. Tijdens een tv-optreden in De Cooke & Verhulst Show kregen ze echter de microbe opnieuw te pakken! In juli 2022 wordt de aftrap gegeven van hun nieuwe show Get Ready! Alive! waarmee ze on the road gaan met een live band en tevens een gloednieuwe cd uitbrengen…

Made with Mobirise ‌

Web Designing Software